Investicije u Gospodarskoj zoni Goričica vidljive su iz dana u dan i svjedočanstvo su da najvažniji gospodarski projekt Općine Nedelišće ide prema svome vrhuncu. Nakon opsežnih imovinsko-pravnih poslova s Republikom Hrvatskom od koje je Općina dobila zemljište za osnivanje gospodarske zone, formiranja čestica, opremanja energetskom i cestovnom infrastrukturom, lani je izgrađen i priključak na državnu cestu DC3 u dužini 248 metara. Na taj način, cesta je proširena na obje strane, a radove vrijedne 1,8 milijuna kuna financirale su Hrvatske ceste kojima se Općina prijavila u lanjski Program gradnje infrastrukturnih građevina.

“Prodano je svih deset parcela u zoni Goričica i ove godine će biti podignuta tri poslovna objekta, od kojih je jedan praktično pred useljenjem. Riječ je o proizvodnom objektu tvrtke Metal – Euro d.o.o. iz Nedelišća, a najavljena je i investicija poduzeća b.t.c. d.o.o. iz Nedelišća, dok je tvrtka Eko Terra d.o.o. iz Pušćina u postupku ishođenja građevinske dozvole” – ističe načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

Pored toga, Općina Nedelišće aplicirala je projekt izgradnje drugog dijela pješačko-biciklističkih staza s uređenjem zelenog pojasa i infiltracijskog bazena, izgradnju javne rasvjete i DTK mreže te izgradnju dijela cestovnog prilaza, vrijedan 5,8 milijuna kuna. Projekt je odabran za sufinanciranje tu su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 4.9 milijuna kuna iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova iz programa Konkurentnost i kohezija. Razliku vlastitih sredstava prijavljeno je u Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata, te je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo dodatnih 520 tisuća kuna.

 

Povratak na naslovnicu…