Mladi međimurski karatisti Sven Strahija i Josip Slukić, osvojili su za reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Balkana jedno srebro i dvije bronce.

Rijeka je od 25. do 28. studenoga bila domaćin Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu na kojem je nastupilo 770 natjecatelja iz 13 država. Boje Hrvatske branilo je i sedmero natjecatelja iz Karate kluba Globus Čakovec-Mala Subotica. Najveći uspjeh postigao je Sven Strahija koji je osvojio srebro u konkurenciji kadeta -70kg i broncu s kadetskom reprezentacijom u borbama ekipno. Sven je ujedno jedini hrvatski natjecatelj koji je uspio osvojiti medalju u kadetima pojedinačno, a status jednog od ponajboljih kadeta u Hrvatskoj potvrdio je i kao predvodnik ekipe u borbama gdje je jedini ostvario pobjede u svim ekipnim mečevima.

Brončanu medalju osvojio je i Josip Slukić kao član juniorske reprezentacije u borbama ekipno. Josip je i u pojedinačnoj konkurenciji dobro krenuo i pobijedio 6:1 reprezentativca Srbije, ali nažalost se u tom meču ozlijedio i oprostio od daljnjeg natjecanja.

Odličan nastup imala je Ana Filipović koja nakon pet super odrađenih mečeva nesretno izgubila u posljednjim sekundama u borbi za medalju. Morala se zadovoljiti odličnim petim mjestom u konkurenciji juniorki +59kg. Kristian Topličanec je također bio peti u mlađim seniorima -60kg. Nakon neriješenog rezultata u meču za broncu nažalost izgubio je sudačkim preglasavanjem.

U Rijeci su nastupili još i Leona Gulija, Nikola Topličanec te Lovro Farkaš koji su bili zaustavljeni u kvalifikacijama. Natjecatelje su vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.

Povratak na naslovnicu…