Udruga za očuvanje kulturne baštine “Međimurska gruda” iz Dunjkovca, na 7. redovitoj sjednici Skupštine u petak 22. veljače ove godine, obilježila je i 5. godišnjicu postojanja i aktivnog djelovanja. Izvješće o prošlogodišnjem radu Udruge i plan aktivnosti za naredno godišnje razdoblje, podnio je njezin predsjednik Franjo Soldat.

Iz izvješća predsjednika razvidno je da ova udruga nije samo “na papiru”, nego da se radi o skupini entuzijasta koji svake godine provode desetine atraktivnih i nadasve zanimljivih aktivnosti, od folklornih manifestacija, izložbi slika, prezentacije eksponata iz vlastitog muzeja “Zbirka Štrekari” i gastronomskih manifestacija u Dunjkovcu, do nastupa i prezentiranju kulturnih sadržaja ovog mjesta u brojnim drugim sredinama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Iscrpno izvješće Franje Soldata nadopunio je tajnik udruge Tihomir Štefulj, koji je istakao i pohvalio odličnu suradnju s Turističkom zajednicom Nedelišće. Predsjednik Nadzornog odbora udruge Ivan Ganzer zatražio je da se nazočnima preciznije prezentira struktura rashoda iz financijskog izvješća, što je na sjednici i učinjeno.

Petu godišnjicu rada ove udruge njezinom čelništvu i nazočnim članovima čestitao je i Anđelko Kraljić, predsjednik Mjesnog odbora Dunjkovec.

Na kraju se nazočnima obratio i zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun. Čestitao je udruzi na prvoj važnoj obljetnici i iznio pohvale za njezino, ovako sadržajno djelovanje. Ugodno je iznenađen što udruga svake godine, pored redovitih aktivnosti upriliči nešto novo, što istinski obogaćuje kulturni život ove sredine i općine Nedelišće. Obećao je svesrdnu podršku i pomoć. (C.)

Povratak na naslovnicu…