U četvrtak 4. svibnja svečano je proslavljen blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. U ulici Martina Viljevca u Nedelišću nalazi se kapela sv. Florijana i tim povodom je kod kapele služena i sveta misa za sve žive i pokojne vatrogasce Općine Nedelišće. Misu je služio župnik vlč. Ivan Herceg u zajedništvu s kapelanom vlč. Andrijom Botkovićem.

Na području općine Nedelišće ima 10 vatrogasnih društava. Predsjednik vatrogasne zajednice općine Nedelišće je Zlatko Marciuš te je uz brojne vatrogasce i on prisustvovao svetoj misi. Također je bio i načelnik općine Nikola Novak. Vatrogasci su na misu došli uz pratnju limene glazbe mimohodom od vatrogasnog doma u Nedelišću do kapelice i tako su se poslije mise i vratili.

Župnik je sve prisutne pozdravio, posebno vatrogasce kojima je i čestitao njihov dan. U propovijedi je istaknuo važnost žrtve sv. Florijana koji je podnio mučeništvo jer nije htio žrtvovati poganskim bogovima, ostao je vjeran jedinom pravom Bogu – Isusu Kristu. Isus je rekao da je dokaz ljubavi raspoloživost dati svoj život za drugoga. To upravo čine vatrogasci, jer u zaštiti imovine i ljudi uvijek stavljaju svoj život na raspolaganje, naglasio je župnik. (tekst i foto: Župa Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…