Pjevački zbor “Josip Vrhovski” Nedelišće nastupio je na “Kostoski” međunarodnom festivalu u Ohridu, Sjevernoj Makedoniji, koji se održao od 1. do 5. srpnja 2022. godine. Uz naš zbor nastupili su i Puhački orkestri iz Poljske i Slovenije, Mažoretkinje Župe Dubrovačke, Kulturno umjetnička društva iz Rugvice i Knina, Vokalno instrumentalni sastav iz Bosne i Hercegovine te Akademski pjevački zbor iz Poljske.

Prije svečanog otvaranja prethodio je mimohod svih sudionika festivala, gdje smo ponosno nosili zastave Republike Hrvatske i Općine Nedelišće. Na koncertu festivala zbor se predstavio nizom međimurskih i hrvatskih skladbi: Čardaš, Vehni vehni fijolica, Stopram sam se oženil, Naše malo misto, a poseban pljesak je izmamio izvedbom makedonskih skladbi: Rum dum dum i Jovano, Jovanke.

Poznavajući izreku da uvijek treba spojiti ugodno s korisnim, u slobodno vrijeme razgledavali smo grad i njegove znamenitosti: antički teatar, crkvu Sv. Klimenta, crkvu Sv. Jovana Kanea, crkvu Sv. Sofije te upoznali izradu originalnih ohridskih bisera, a poseban dojam na nas je ostavio je izlet brodom do manastira Sv. Naum.

Ovim prelijepim petodnevnim gostovanjem zbor je zaokružio ovogodišnju sezonu, a na jesen kreće s novim projektima, koncertima i gostovanjima. (FB Pjevački zbor Josip Vrhovski)

Povratak na naslovnicu…