U našoj župi je od 27. – 30. travnja održan prvi „KURSILJO“ za odrasle. Kursiljo je zapravo mali tečaj kršćanstva. Cilj Malog tečaja jest duhovno obnoviti društvo obnovom njegovih pojedinaca. Na osobnoj razini Mali tečaj želi posvijestiti svakom kršćaninu dostojanstvo njegova poziva kojeg je primio krštenjem. Na društvenoj razini Mali tečaj želi potaknuti pojedinca kršćanina na skladniji život u zajednici (obiteljskoj, crkvenoj, profesionalnoj,…) te u njemu probuditi svijest da je pozvan živjeti u svijetu kojeg treba ustrajno produhovljavati, donošenjem evanđeoskog duha u sva područja života: ekonomije, politike, morala, medija, socijalnih struktura, odgoja i obrazovanja, kulture i dr.

Ravnatelj tečaja bio je župnik Ivan Herceg, a rektorica je bila Darinka Kutnjak. Animatori su bili: Ivana Cahun, Ivan Hudoletnjak, bračni par Jarnjak, Štefanija Zagorščak, Zdravko Kutnjak, bračni par Spajić, Pavla Mesarić.

Župnik je obradio teme: tko sam ja – upoznaj sebe, milosrdni Otac ili kakav je Bog, milosni život i tri Kristova pogleda, vjera, ufanje i ljubav, osoba Isusa Krista, sakramenti i sakramentalni život, Duh Sveti, kursiljo u poslanju crkve, pokorničko bogoslužje i ispit savjesti. Također je župnik predvodio euharistijsko klanjanje i svete mise u župnoj crkvi i u Pušćinama.

Animatori su kroz osobna svjedočanstva obrađivali različite teme: traganje za vrijednošću, poziv na bratsko ophođenje, kršćanski život je drugačiji, produbljivanje kršćanskog života, o braku i apostolatu, zapreke i zrelost kršćanina, mi i svijet i prijateljska zajednica. Vrlo važnu ulogu u kursilju ima i rad u grupama.

“Kroz molitvu, pjesmu, ispovijedi, euharistijsko klanjanje, misu, rad u grupama i pojedinačna izlaganja raznih tema vjerujem da smo svi postali kroz ova četiri dana duhovno bogatiji i da ćemo to prenijeti u svakidašnji život. Ovo je prvi kursiljo za odrasle u našoj župi i vjerujemo da će biti još kada će se moći i ostali uključiti” – zaključak je Župe Nedelišće.

Na kraju svete mise u nedjelju svi članovi kursilja dobili su manje križeve kao uspomenu na ovaj tečaj kursilja. (Župa Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…