Mjesec ožujak tradicionalno je određen kao vrijeme za dizanje svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Karcinom dojke je prva bolest na ljestvici smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena te su stoga nužni rano otkrivanje i prevencija.

Tako članice Kluba Nova Nada Čakovec već niz godina provode akciju “Dan narcisa” kako bi na taj način potaknule sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.

Ove godine će se u gradu Čakovcu akcija održati na tri lokacije – na Trgu Republike, Franjevačkom trgu i na jugu kod Metssa u subotu, 24. ožujka od 9 do 12 sati, a akciji će se pridružiti i ostala dva grada te brojna druga mjesta u Međimurju, od Kotoribe do Muskog Središća.

U Nedelišću će se narcise prodavati kod općine, a novac prikupljen prodajom cvijeća i ostalih predmeta koristiti će se za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar Lige, kako bi povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana. (nl)

 

Povratak na naslovnicu…