Na 24. sjednici Upravnog odbora LAG-a Međimurski doli i bregi, održanoj 25. travnja 2018. u Nedelišću, donijeta je odluka o raspisivanju natječaja za provedbu tipa operacije 1.1.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava (sukladno TO 6.3.1. Programa ruralnog razvoja RH).

Vijest prenosimo u cijelosti.

Ovo je prvi natječaj koji raspisuje LAG Međimurski doli i bregi u okviru Programa ruralnog razvoja. Raspisivanju natječaja prethodile su brojne aktivnosti, od usvajanja Lokalne razvojne strategije, 1. Izmjene LRS LAG-a pa do raspisa natječaja.

TO 1.1.3., sukladan TO 6.3.1. PRR, namijenjen je OPG-ovima, trgovačkim društvima, zadrugama i obrtima s upisanom poljoprivrednom djelatnošću, ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 EUR.

Za provedbu ovog natječaja, u LRS LAG-a planirano je i odobreno 1.122.720,00 HRK. Tim sredstvima bit će financirano 10 projekata za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava s područja LAG-a Međimurski doli i bregi.

Potpore će biti dodijeljene u obliku bespovratnih financijskih sredstava za modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno za povećanje proizvodnih kapaciteta, a visina potpore iznosit će 111.642,00 HRK po projektu.

Prijave za ovaj natječaj LAG će primati od 17. svibnja do 20. lipnja 2018. godine.

Na sastanku Upravnog odbora LAG-a usvojen je i prijedlog Pravilnika o odabiru projekata na natječajima LAG-a te svi popratni dokumenti potrebni za provedbu LAG Natječaja, kao i tijela za provedbu.

U nastavku sjednice UO donesene su odluke o primanju u članstvu i podnesena su izvješća o provedenim i daljnjim aktivnostima u radu LAG-a. (ldb)

Povratak na naslovnicu…

 

GDPR računalni program za usklađivanje

Računalni program na hrvatskom jeziku za jednostavno i brzo usklađenje s GDPR-om