Članovi karate kluba Globus i na ekipnom prvenstvu Hrvatske pokazali su zašto spadaju u sam nacionalni vrh. Na prvenstvu kojeg je proteklog vikenda održano u Sesvetama klub iz Čakovca/Male Subotice napravio je odlične rezultate i kod djevojaka i kod mladića.

Kadeti u sastavu Timo Vlahek, Nikola Topličanec, Lovro Farkaš i Josip Slukić osvojili su prvo mjesto i naslov Prvaka Hrvatske. U četvrtfinalu su pobijedili ekipu “Jastreba” iz Jastrebarskog (2:1), u polufinalu “Viroviticu” (1:0), a u finalu prošlogodišnje prvake iz “Samobora” (2:1).

Kadetkinje u sastavu Ana Filipović, Sara Novak i Leona Gulija zastala je u finalu i osvojila odličje srebrnog sjaja. Nakon slobodnog prvog kola cure su u četvrtfinalu pobijedile ekipu Alfe iz Zagreba (2:0), zatim u polufinalu “10. Dan” iz Zagreba rezultatom 2:0, nažalost u finalu gube od odlične ekipe “Tigra” iz Siska (0:2).

Još jednom uspjeh je potpisao trenerski dvojac Mladen Vizinger i Dejan Slukić koji su poručili kako su ovime i kadeti i kadetkinje opravdali, pa čak i poboljšali rezultate s pojedinačnog državnog prvenstva. “Nažalost za kadetkinje nije nastupila povrijeđena Ema Marčec koja je aktualna prvakinja Hrvatske. Njezina pomoć ekipi sigurno bi nas dovela i do zlata u kategoriji djevojaka. No, i ovako moramo biti zadovoljni postignutim, a posebno smo ponosni što mi za ovo prvenstvo nismo imali pojačanja, naše boje branili su isključivo naši članovi” naglasio je Slukić.

Ovaj uspjeh posljednji je u nizu kojeg Globusovci postižu u 2019., jednoj od najboljih godina u dugoj i bogatoj klupskoj povijesti. S obzirom da do kraja godine ima još natjecanja, od kojih je prvo sljedeće Prvenstvo Balkana u Brežicama od 5. do 8. prosinca bogata klupska vitrina mogla bi dobiti nova odličja.

Da uspjeh u Sesvetama bude još potpuniji pobrinuo se Hrvatski karate savez koji je Josipa Slukića izabrao u nacionalnu kadetsku ekipu koja će zastupati Hrvatsku na Prvenstvu Balkana u Sloveniji.

(Tomica Jakopec, ZSU Čk)

Povratak na naslovnicu…