Odlične vijesti stigle su iz Beograda gdje je proteklog vikenda bilo održano Balkansko prvenstvo u karateu za mlađe uzraste i seniore. Član Karate kluba Globus Petar Slukić je prvak Balkana, a njegovi klupski kolege Ervin Šoltić i Tino Panić su doprvaci.

Na Prvenstvu je nastupilo 1.338 natjecatelja iz 10 zemalja: Srbije, Hrvatske, BIH, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Turske, Rumunjske i Albanije. Za reprezentaciju Hrvatske nastupilo je i osmero natjecatelja iz KK Globus Čakovec-Mala Subotica i postiglo odlične uspjehe.

Petar Slukić postao je Prvak Balkana u kategoriji 12 godina -52kg. U kvalifikacijama je nakon slobodnog prvog kola nanizao predstavnike Grčke, Srbije i Makedonije. U finalu je pobijedio prošlogodišnjeg prvaka iz Grčke, te sigurnim i zrelim nastupom osvojio kategoriju bez izgubljenog boda.

Tino Panić je u kategoriji 12 godina -37kg do finala pobijedio predstavnike BIH, Srbije, Grčke i Crne Gore. U finalu nažalost gubi od predstavnika Slovenije i osvaja srebro. Ervin Šoltić u kategoriji 12 godina +55kg pobjeđuje predstavnike Slovenije, Srbije, BIH i Grčke. U finalu se susreće s kolegom iz reprezentacije, od kojeg u napetom meču tijesno gubi i osvaja srebro. Petar Filipović osvojio je 5. mjesto u kategoriji 11 godina +50 kg. Paulina Magdalenić bila je sedma u kategoriji 13 godina -54kg. Nastupili su još Tena Vurušić, David Kovačić i Noa Molnar, ali u jakoj konkurenciji nisu uspjeli doći do plasmana.

Natjecatelje su vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić koji su čestitali svojim pulenima na još jednom odličnom rezultatu. „Iako smo mali klub možemo reći da u regionalnim okvirima postižemo velike rezultate. Naravno, to ne dolazi preko noći. Tradicija, kvalitetni trenerski kadar, dobri prostorni uvjeti te podrška koju dobivamo od županije i grada te županijske i gradske sportske zajednice čine veliki dio formule uspjeha. Preostali dio je u talent i u najvećoj mjeri marljiv i mukotrpan rad na treninzima naših mladih nada“ izjavio je po dolasku u Čakovec trener Dejan Slukić. (Tomica Jakovec)

Povratak na naslovnicu…