LAG Međimurski doli i bregi je u suradnji s Dječjim vrtićem „Zvončić“ iz Nedelišća organizirao dvodnevnu edukativnu terensku radionicu za djecu u sklopu projekta suradnje LAG-ova „Naša Drava“. Radionica je održana u dva dana, 16. i 17. ožujka 2022. godine, uz stručno vođenje djelatnika Centra za posjetitelje Med dvemi vodami.

Veoma zanimljiva i poučna, ali nadasve zabavna terenska radionica, prvi je dan održana na poučnoj stazi Kuršanski lug u Gornjem Kuršancu gdje su djeca prošetala stazom duljine 1 000 m koja se nalazi uz rijeku Dravu, unutar zaštićenog područja Regionalni park Mura-Drava. Osim ulazne ploče, na stazi se nalazi 15 točaka s poučnim sadržajem o prirodi rijeke Drave, a za djecu je organizirano stručno vođenje kroz koje su na zabavan način upoznali životinjski i biljni svijet ovog područja.

Drugi dan su djeca DV Zvončić imala organiziran posjet Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu gdje su kroz priču i razne interaktivne i animacijske aktivnosti uronili u zaštićenu prirodu Međimurja. Za vrijeme boravka u Križovcu, djeca su istraživala stalni interpretacijski postav, priređena im je lutkarska predstava o „plavom matulu“, pogledali su filmić o međimurskim čuvarima prirode, a nije izostao ni boravak na dječjem igralištu Rječica.

Cilj provedbe ove radionice je oživljavanje područja uz rijeku Dravu kroz inovativne aktivnosti, podizanje svijesti o održivom korištenju prirodnog krajolika i očuvanja bioraznolikosti te promoviranje mogućnosti i potencijal rijeke Drave za razvoj specifičnih oblika turizma.

Edukativnu radionicu je organizirao LAG Međimurski doli i bregi u sklopu provedbe projekta suradnje LAG-ova „Naša Drava“, a koji je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19 LEADER, Podmjera 19.3 “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”, Tip operacije 19.3.2 “Provedba aktivnosti projekta suradnje”, Međunarodni projekt suradnje „Naša Drava“.

Povratak na naslovnicu…