Državno prvenstvo mažoretkinja Republike Hrvatske i 2. Kup nacija održali su se od 3. do 5. svibnja 2024., u Toplicama Sveti Martin u organizaciji Mažoretkinja Nedelišća i Mažoret saveza Hrvatske. Više od 600 mažoretkinja s područja Republike Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine u dva natjecateljska dana pokazalo je svoje plesno umijeće u formaciji štap (koreografiji i paradnom defileu), formaciji pom pon te neformacijskom programu (solo i duo) sa željom što boljeg plasmana.

Prije natjecateljskog dijela, prvi dan održan je svečani prijem predvodnica svih timova kod načelnika Općine Nedelišće Nikole Novaka, nakon čega su se svi timovi postrojili na otvaranju prvenstva uz zvuk koračnice puhačkog orkestra iz Nedelišća i Male Subotice.

Mažoretkinje Nedelišća predstavile su se s tri dobna sastava – starijim i mlađim kadetkinjama, juniorkama i seniorkama, a ovo će im prvenstvo ostati u najljepšem sjećanju jer su osvojile najviše medalja dosad, a još k tome plešući i natječući se na „domaćem terenu“, u svojem Međimurju.

Starije kadetkinje, čija je trenerica Ana Šegović, osvojile su u brojnoj konkurenciji brončanu medalju i popele se na postolje Državnog prvenstva s formacijom štap.

Mlađe kadetkinje Mažoretkinja Nedelišća natjecale su se u formaciji pom pon, a djevojčice kojima je to bilo prvo natjecanje, s trenericom Emili Hunjadi, osvojile su također u brojnoj konkurenciji odlično šesto mjesto.

Juniorke, čija je trenerica Hana Novak, osvojile su drugo mjesto i postale viceprvakinje u formaciji pom pon drugu godinu zaredom, dok su u formaciji štap osvojile četvrto mjesto. Juniorke Nika Podvezanec i Anja Šnajcer obranile su titulu prošlogodišnjih prvakinja u kategoriji duo te se ponovno okitile medaljom zlatnog sjaja. Još jedna medalja u neformacijskom djelu pripala je juniorki Miji Krizman koja je svojom solo koreografijom osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

Seniorke Mažoretkinja Nedelišća, s trenericom Lucijom Novak, popele su se na postolje Državnog prvenstva i osvojile treće mjesto. Najveće iznenađenje bila je seniorka Uma Kirić koja je postala prvakinja Državnog prvenstva u solo kategoriji.

Za Mažoretkinje Nedelišća ovo je bilo posebno natjecanje jer su u svojoj Županiji osvojile medalje u svim dobnim kategorijama, a svaki njihov nastup pratili su i bodrili domaći navijači.

Mažoretkinje Nedelišća i Mažoret savez Hrvatske ovim se putem zahvaljuju svim sponzorima i donatorima koji su omogućili da se Državno prvenstvo i Kup nacija održi, a to su u prvom redu Općina Nedelišće, zatim TZ Međimurske županije, TZO Nedelišće, TZO Sveti Martin na Muri, Međimurje-plin d.o.o., Međimurske vode d.o.o., Termo-klima d.o.o., Centrometal d.o.o., Solektra d.o.o., PANEX tim d.o.o., Promming d.o.o., AP Rusak, Konplast d.o.o., Clab d.o.o., AC Cekin d.o.o., Polanec j.d.o.o., Autoprijevoznik Marciuš, Instalacije Šegović d.o.o., Kometa d.o.o., AC Jasenović, ZTR Tamposit, Radio 1, Letis d.o.o., Multipro d.o.o., LAG Međimurski doli i bregi, Pizzeria “ŠUT”, Motoreni d.o.o. i NED – KOM d.o.o. Organizatori se zahvaljuju i Termama Sveti Martin na kompletnoj logističkoj podršci.

Povratak na naslovnicu…