Kao što smo već ranije pisali, dvanaestero mladih nogometaša iz Međimurja pozvano je na međunarodni nogometni turnir U-12 koji će se održati ovih dana u Japanu, u gradu Kobeu. Rezultat je to dugogodišnje suradnje predsjednika Nogometnog kluba Međimurec, Mišela Ganzera, s japanskim klubovima, prvenstveno kroz organizaciju međunarodnog turnira U-13 koji se već 20 godina održava u Dunjkovcu/Pretetincu, a na kojem su gosti iz Japana uvijek rado viđeni i dobrodošli.

Mladu selekciju vodi izbornik Dragutin Naranđa, a ekipu čine Jan Tučić, Nikša Kralj, Andro Sokač, Leon Jukić, Ian Tepšić, Marko Vuk, Liam Rok, Silvio Žalac, Vili Lukovnjak, Jakov Maltar, Dorian Balent, Niko Košir, s time da su iz Općine Nedelišće igrači Jan Tučić i Nikša Kralj. Dečki su stigli nakon dugog putovanja u Japan i slobodno vrijeme prije današnje prve utakmice iskoristili za razgledavanje japanske baštine i upoznavanje s njihovom kulturom.

Svakako još treba spomenuti i Jelenu Yamasaki, koja također ima veliku ulogu u tome što je sve uspjelo. Jelena već dvadesetak godina živi u Osaki, a najviše se bavi sportskim, kulturnim i turističkim razmjenama te organizacijom promotivnih događanja u obje zemlje.

(nl)

Povratak na naslovnicu…