Polaznici robotičkih radionica Udruge žena Pretetinec još jednu sezonu uspješno privode kraju. Ove školske godine ponovo su sudjelovali u natjecanju Croatian Makers Liga u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih s dvije ekipe: mlađom i starijom dobnom skupinom. Još jednom su pokazali kako su volja i želja za učenjem jače od bilo čega pa su, uz sve školske i druge izvanškolske obaveze, marljivim vježbanjem postigli odlične rezultate.
Mlađa dobna skupina je u ukupnom poretku u regiji zasjela na odlično 3. mjesto, dok su stariji robotičari osvojili vrlo dobro 4. mjesto!
Njihova mentorica je i ove godine bila prof. Mateja Šafarić Novak.

Osim sudjelovanja u CM Ligi, robotičari Udruge žena Pretetinec sudjeluju u projektu koji sufinancira EU pod nazivom STEM revolucija u zajednici, kojemu je cilj da robotičari stariji od 12 godina svoje slobodno vrijeme provedu podučavajući mlađe od sebe i svojim volonterskim primjerom pokažu kako nikada nije prerano uključiti se u ovakve projekte.

Već se planiraju i jesenske aktivnosti. Uz sudjelovanje u CM Ligi, prošla je i prijava za MakeX robotičko natjecanje pa će tako robotičari Udruge žena Pretetinec odmjeriti snage s ostalih 80 timova, a možda i dobiti priliku otputovati u Kinu na svjetsko natjecanje.

No, prije toga, valja se dobro odmoriti, napuniti baterije kako bi nova sezona krenula najbolje moguće. Tome će sigurno doprinijeti i završno druženje i nagrađivanje najboljih koje u Udruzi planiraju za svoje robotičare u lipnju.

(lb)

Povratak na naslovnicu…