Nedelišće će u listopadu ponovo postati središte i okupljalište zaljubljenika u gastro tradiciju i kulturnu baštinu međimurskog kraja. Najdugovječnija i najveća jesenska manifestacija u Općini „Dani zahvalnosti za plodove zemlje“, ove godine 16. po redu, održava se u subotu, 12. listopada 2019., tradicionalno u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće, a ove godine i uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Međimurske županije.

Manifestacija već 16. godina okuplja cekeraše, pletilje, mnogobrojne pojedince i udruge, čuvare tradicije i ručnih radova, ali i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji ponosno predstavljaju svoje najbolje proizvode. „Plodovi zemlje“ kao nit vodilja proteže se kroz svaki izložbeni štand, a posebnu notu manifestaciju daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima koje možete pronaći na štandu svih udruga s područja općine Nedelišće.

Svečano otvorenje manifestacije je u 10,00 sati u sajamskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću, uz blagoslov pripremljene hrane i jesenskih plodova zemlje svih sudionika manifestacije. Posjetitelje sve do 17,00 sati očekuje bogat gastro, kulturno – umjetnički te zabavni program, radionice za velike i male, a svi zainteresirani mogu u 10,30 sati besplatno prisustvovati predavanju gospođe Bernarde Orehovec na temu: Biodinamička proizvodnja hrane. Uz kušanje, moći ćete i kupiti domaće proizvode i rukotvorine, saznati nešto novo o starim zanatima i obrtima, a sve to uz bogat kulturno-umjetnički program udruga s područja Republike Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Uz sve navedeno i ove godine, po drugi puta, priređuje se međimurski GASTRO SHOW s početkom u 12,00 sati, sada u još širem izdanju. Svoja kulinarska umijeća odmjeriti će čak 8 ekipa, čija će jela ocjenjivati tročlani žiri na čelu s našim poznatim kuharom Tomislavom Špičekom. Svi oni kuhat će odabrano međimursko jela, s posjetitelji će imati mogućnost navedeno i besplatno degustirati. (tz, foto: arhiva 2018.)

Povratak na naslovnicu…