U subotu 27. ožujka 2021. godine, u Nedelišću je postavljen jedan novi uskrsni simbol. Radi se o velikom oslikanom Uskrsnom jajetu koje je oslikano u Galeriji Bjelovar.

Ideje je potekla od župnika Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću vlč. Ivana Hercega, a ideju su podržale Općina Nedelišće, na čelu s načelnikom Darkom Dania, i Turistička zajednica Općine Nedelišće koja je financirala ovaj projekt. Uskrsno jaje rađeno je po narudžbi za Nedelišće, te je oslikano motivima Uskrslog Isusa, župne crkve u Nedelišću, platane i tiskarskog stroja.

Dostavu jajeta iz Bjelovara do Nedelišća odradio je poduzetnik Nikola Košir, te je ono ove subote postavljeno kod raspela između župnog dvora i ulaza na parkiralište župne crkve.

U poslijepodnevnim satima bio je blagoslov jajeta u užem krugu predstavnika pojedinih institucija i udruga. Jaje je blagoslovio župnik vlč. Ivan Herceg uz kojeg su bili župni vikar vlč. Mladen Cikač, ministrant i zvonar. Ispred općine blagoslovu su prisustvovali načelnik Darko Dania i zamjenik Nikola Novak, a u ime udruga Zlatko Marciuš, predsjednik vatrogasne zajednice, Damir Tomšić, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana domovinskog rata, te predstavnici Seljačke Sloge Nedelišće. Prisutan je bio i Nikola Košir kao jedan od sudionika realizacije projekta. (nl)

Povratak na naslovnicu…