Općina Nedelišće još je tijekom 2014. godine donijela odluku od prodaji zemljišta unutar građevinskog područja u naseljima Dunjkovec i Črečan. U Dunjkovcu se zemljišta nalaze na stambenom području zvanom Ciglenice, gdje je općina stavila u prodaju šest parcela površine između 900 i 1000 m². Od šest ponuđenih parcela, po cijeni od 50 kn/m², prodana je tek jedna.

Slična situaciju je i u naselju Črečan, gdje je općina također ponudila na prodaju šest parcela po cijeni od 40 kn/m². Parcele u Črečanu nalaze se na lokaciji nekadašnjeg nogometnog igrališta i nešto su veće površine, od 1 300 m² do 1 560 m². U Črečanu do danas nije prodana nijedna parcela.

S obzirom na slab interes, ili možda previsoku cijenu, mjesni odbori ovih naselja predložili su smanjenje cijena gradilišta. Tako je na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća donesena odluka da se cijene smanje, pa će nadalje tražena cijena za gradilišta u Dunjkovcu, umjesto 50 kn, biti 40 kn po kvadratnom metru. Cijene zemljišta u Črečanu pak se smanjuju sa 40 kn na 30 kn po kvadratnom metru.

Za prodaju gradilišta, načelnik Općine Nedelišće objavit će odluku i natječaj na oglasnoj ploči Općine Nedelišće i u službenom glasniku. Gradilišta se prodaju po principu javnog nadmetanja, po sistemu viđeno-kupljeno. Za nadmetanje je potrebno uplatiti jamčevinu u iznosu od 5 000 kuna.

(nl)

 

Povratak na naslovnicu Nedelista…