Općinsko vijeće Općine Nedelišće potvrdilo je Odluku o sufinanciranju djelatnosti dadilje na području Općine Nedelišće. Ovime Općina Nedelišće počinje sufinancirati obrte koji su registrirani za čuvanje djece do 7 godina starosti, a sufinanciranje je u iznosu 50% ekonomske cijene smještaja djeteta u vrtiću Zvončić u Nedelišću.

Ovime je izjednačeno sufinanciranje djece koju čuvaju profesionalne “tete čuvalice” na identičan način kao da su ta djeca smještena u vrtiću. Da bi se sufinanciranje ostvarilo, dadilje moraju biti registrirani obrti za čuvanje, brigu i skrb djece kako je to propisano Zakonom o dadiljama. Prema tome, djedovi i bake koji čuvaju svoje unuke i dalje će to raditi besplatno.

Kako je istaknuo načelnik Nikola Novak, Općina Nedelišće na svojem području nema dovoljno vrtićkih i jasličkih kapaciteta, pa za vrijeme dok se ne izgradi neki novi vrtić, Općina želi donekle ublažiti problem smještaja predškolske djece i onim roditeljima koji nisu uspjeli upisati svoje dijete u vrtić. (nl, foto: arhiva Nedelista – obrt za čuvanje djece Lavić)

Povratak na naslovnicu…