Osnovna škola Nedelišće danas je bila najponosnija škola u županiji, a i šire jer su njezini učenici i učitelji pokazali kako se navija, natječe i pobjeđuje! Doista impresivna slika odvijala se na tribinama dvorane gdje su učenici u pratnji svojih učitelja i pokojeg roditelja uzvikivali imena svojih favorita. U jednome trenutku izgledalo je kao da će se tribine srušiti od velike energije koja je prštila zrakom!

Popularno sportsko natjecanje u organizaciji Sportskih novosti i Podravke, poznatije pod nazivom LINO VIŠEBOJAC, u četvrtak, 7. prosinca održano je u sportskoj dvorani Osnovne škole Nedelišće.

Dvadeset i četiri učenika od 5. do 8. razreda (dvanaest djevojčica i dvanaest dječaka), kao predstavnici svojih razreda, natjecali su se u individualnim i skupnim sportovima: trčanju, nogometu, rukometu, košarki, skakanju u vrećama, potezanju konopca i štafeti. Najbolji od najboljih, možda očekivano, a možda i ne, bili su – Lana Rušec iz 7.C i Nikša Šegović iz 8.C razreda! Moramo napomenuti da su se i svi ostali, a najviše petaši borili do posljednje sekunde i pobjeda im je izmaknula za samo nekoliko bodova. U ekipnom sportu, bolji su bili ekipa 5.ih i 8.ih razreda od ekipe 6.ih i 7.ih.

Na kraju natjecanja, a prije samog proglašenja, svoje snage su ekipno odmjerili i učenici od 1. do 4. razreda i to u potezanju konopca, skakanju u vrećama i štafeti. Bolji su bili ekipa 2.ih i 3.ih razreda. Dakako, sudjelovali su učenici matične i područnih škola.

Osim natjecatelja, nagrađeni su i navijači, i to 5.D razred za najbolji navijački transparent (Lino majice, božićne kapice s natpisom Lino Višebojac i veliko Lino srce, zaštitni znak Podravke) i 1.A razred za najbolji navijački razred. Svi zajedno su glasno i sretno dočekali vijest kako je upravo OŠ Nedelišće ušla među četiri najbolje škole u Hrvatskoj te će se Lino uskoro opet vratiti u našu općinu.

Dodajmo ovome kako je sam ravnatelj škole, Ivica Paić, iznenađen i ponosan na učenike svoje škole, obećao da, ukoliko nastave na isti način bodriti i navijati za svoje prijatelje, jednom mjesečno moći pretvoriti školu u navijački klub. A kako su bodrili? Kao jedan! Pjesma, ples, uzvici, transparenti. Navijalo se i za svoje i za protivničke igrače. Bodrili su se i dječaci i djevojčice. Pjevale su se navijačke pjesme, nije im trebala ni glazbena podloga! A Lino je oduševio sve – i staro i mlado. Na kraju su se svi počastili ukusnom Lino ladom! Najspretniji i najbolji igrači zaslužili su i poklon pakete Podravke. O ovome ćemo čitati u subotnjim Sportskim novostima, nedjeljnom Jutarnjem listu te na portalu www.lino.eu. (lb)

 

Povratak na naslovnicu…