Kako bi se ponuda visokokvalitetnih domaćih proizvoda obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava na jednom mjestu približila i prezentirala potrošačima, međimurski župan Matija Posavec inicirao je projekt Regionalnog placa. Njime je predviđeno da se na Mesapu tijekom godine održi 4-6 prodajno-izložbenih sajamskih priredbi koje će okupljati OPG-ove iz sjeverozapadne Hrvatske. Tako će se prvi Regionalni plac održati već ove subote, 6. travnja u vremenu od 10 do 17 sati u sajamskoj dvorani Mesapa, na kojem će se predstaviti četrdesetak sudionika ovog zanimljivog događaja.

Naravno, najbrojnije su zastupljeni međimurski OPG-ovi, kojih je više od dvadeset, ali bit će tu i desetak OPG-ova iz Varaždinske županije, dok ih ukupno još desetak stiže iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Virovitičko-podravske županije. Tako veliki odaziv rezultirao je time da će se na izlagačkim stolovima naći brojni domaći proizvodi visoke ekološke vrijednosti poput povrća, meda, kolača, sjemenja, raznih sokova, zdravih napitaka, vina, voćnih rakija i svega ostalog što je domaće, friško i zdravo. Svima koji znanja i iskustva ovakve proizvodnje žele primijeniti u svojem vrtu ili polju, predavanje o Mjesečevom sjetvenom kalendaru, od 11 sati održat će poznata eko-uzgajivačica Bernarda Orehovec.

Uz bogatu ponudu velikog broja izlagača, za posjetitelje su predviđeni i razni drugi sadržaji. Tako se u sklopu Regionalnog placa od 12 sati održava i riblji piknik na kojem će se pripremati razni specijaliteti, a poslastica dana je šaran na rašljama. Sve to živom svirkom začinit će Tamburaški sastavi Svirci i Taliri. Predstavit će se i međimurski ribiči, pa će tako svoj rad prezentirati Međimurski Savez športskih ribolovnih društava, a svoju opremu izložit će hrvatski reprezentativci iz ŠRD-a Klen Sveta Marija. U ovoj prigodi moći ćete doznati i više o castingu, disciplini u kojoj se udicom gađa meta. Za najmlađe će posebno atraktivno biti pecanje šarana iz velikog bazena.

Ukoliko ste među onima koji vole i cijene domaće, friško i zdravo, svakako posjetite Regionalni plac u prostorima Mesapa u Nedelišću, ove subote od 10 do 17 sati. Za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

 

(mo)

Povratak na naslovnicu…