U Dječjem vrtiću Zvončić u Nedelišću održana je početna konferencija projekta Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja – „IGRAJMO SE!“, Konferenciju je otvorio načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak koji je najprije pozdravio sve prisutne i uvodno predstavio projekt.

„Ugovor je potpisan sa datumom 20. siječnja 2022. i otada se krenulo sa provedbom produljenog radnog vremena za 4 sata u sva tri vrtića tokom 20 mjeseci. U Dječjem vrtiću Zvončić i Dječjem vrtiću Suncokret produžuje se radno vrijeme od 16:30-20:30 sati, dok u Dječjem vrtiću Zvjezdica od 16:00 – 20:00 sati.

Produljenim radom i besplatnim programima koji će biti ponuđeni „JAČA SE RAVNOTEŽA POSLOVNOG I OBITELJSKOG ŽIVOTA RODITELJA“ kojima prije projekta nisu bile dostupne ove socijalne usluge i POVEĆAVA SE OBUHVAĆENOST DJECE IZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE U PREDŠKOLSKIM PROGRAMIMA. Za potrebe produljenog radnog vremena u tri dječja vrtića angažirano je ukupno 16 odgojitelja, dok će ukupno 40 odgojitelja sudjelovati na edukacijama iz različitih područja potrebnih za jačanje ljudskih potencijala i rada s djecom i roditeljima, te i na taj način neposredno povećati kvalitetni odgojno-obrazovni proces u sva tri vrtića.

U stručnom timu sudjelovat će i jedan pedagog koji će biti svojim znanjem i praksom na raspolaganju dječjim vrtićima u Nedelišću te će i u tom vremenu djeca na raspolaganju imati stručnu podršku.

Novi programi koji će se provoditi su: sportski program i glazbeni, rani program učenja engleskog jezika koji će se provoditi u sva tri dječja vrtića.“

Ispred Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e koja je pomogla u pisanju i prijavi projekta prisutnima se obratila zamjenica ravnateljice Ana Kralj.

Projektom IGRAJMO SE! postići će se bolja ravnoteža poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima koji su uključeni u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Međimurske županije, u Općinama Nedelišće u dva dječja vrtića Zvončić i Zvjezdici i Strahoninec u dječjem vrtiću Suncokret.

Projektom će se unaprijediti rad dječjih vrtića kroz produljeno radno vrijeme boravka djece u vrtićima te razne programe i aktivnosti. Ujedno će se usavršiti i ojačati kapaciteti odgojitelja i stručnih suradnika za kvalitetniji rad s djecom i njihovim roditeljima.

Na kraju su se obratile i ravnateljice sva tri uključena dječja vrtića, redom ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Nedelišće Danica Korunek, ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Strahoninec Svjetlana Topolnjak i ravnateljica Dječjeg vrtića Zvjezdica Annemarie Panić. Sve tri sa zaključkom da se nadaju da će ovaj projekt donijeti ugodniji i zanimljiviji boravak djece u vrtiću, a roditeljima kojima je potrebno brinuti o djeci u popodnevnim satima olakšati balans između poslovnog i obiteljskog života. (Sara Međumurac)

Povratak na naslovnicu…