Danas, 2. kolovoza 2018. godine, s početkom u 15:00 sati, u prostorijama kluba NK Međimurec održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program 20. po redu međunarodnog turnira pionira U-13 “Međimurec 2018”.

Konferenciju za novinare otvorio je nekadašnji igrač NK Međimurca te dugogodišnji novinar, Tomica Jakopec.

Nakon uvodne riječi, predsjednik kluba Mišel Ganzer, ukratko je predstavio jubilarni 20. međunarodni turnir pionira “Međimurec 2018”.

Na turniru će ove godine sudjelovati 16 ekipa iz 10 različitih zemalja, koje će biti podijeljene u 4 skupine iz kojih će po dvije prvoplasirane momčadi ući u razigravanje za prvaka.

Naglasio je da turnir svake godine raste i napreduje te će se ove godine po prvi puta održati na dvije lokacije – na terenima NK Međimurca te terenima NK Nedelišće.

U sklopu turnira, kao pilot projekt, po prvi puta će se održati i turnir na mantinele za 5 dobnih skupina  U-7, U-8, U-10, U-12 i U-14, a koji organizira NŠ Međimurec-Sloboda.

Predsjednik kluba se u svom govoru zahvalio svima koji svojim doprinosom pomažu da se turnir održava svake godine, između ostalog i tijelima lokalne uprave i samouprave – Općini Nedelišće i Međimurskoj županiji – na čelu s načelnikom Darkom Daniom, te županom Matijom Posavcem. Uz to, veliku zahvalu uputio je i NGC Aton, koji im je ustupio mantinele na kojima će se igrati popratni turnir.

Uz turnir na mantinele, na turniru će biti osiguran i bogat popratni sadržaj kako bi boravak djece u Međimurju bio što ugodniji i zabavniji.

Nakon njega, prisutnima se obratio predsjednik Međimurskog nogometnog saveza te član IO HNS-a, Mato Kljaić. 

Gospodin Kljaić je u svom obraćanju napomenuo da mu je izrazita čast i zadovoljstvo biti dio ovog turnira. Naglasio je da je ove godine HNS trostruko povećao iznos donacija za održavanje turnira, dok je Međimurski nogometni savez dvostruko povećao iznos donacije.

Također, rekao je da je od početka svog mandata naglasak u njegovom radu bio upravo rad s najmlađima, a što se kroz ovakav turnir to najbolje oslikava.

Za kraj, donio je i ekskluzivu da će se od slijedeće godine ponovno formirati 3. HNL Sjever što dodatno potvrđuje njegove riječi da se na sjeveru Hrvatske kvalitetno radi u svim kategorijama.

Ivan Ganzer, predsjednik Organizacijskog odbora “Međimurec 2018”, ukratko je predstavio povijesni put turnira koji je prerastao iz jedne ad hoc inicijative, u jedan od najpoznatijih i najjačih turnira u ovoj kategoriji u regiji.

Također, zahvalio se svima koji svojim doprinosom na bilo koji način pomažu da se turnir svake godine održi bez ikakvih problema – volonterima, sucima, sponzorima i svima ostalima koji sudjeluju u organizaciji turnira.

Spomenuo je i da su kontaktirali Roberta Jarnija, bivšeg hrvatskog reprezentativca, koji je među prvima prepoznao i podržao ovu inicijativu te najavio njegov dolazak na turnir. Što o samom turniru ima za reći Robert Jarni možete pogledati OVDJE.

Na kraju, prisutnima se obratio trener U-13 ekipe NŠ Međimurec-Sloboda, Marko Vidović.

Marko je u kratkim crtama predstavio razvojni put NŠ Međimurec-Sloboda koja je od početnih koraka narasla do stotinjak polaznika u svim kategorijama.

Također, rekao je da njegova ekipa marljivo trenira te da će sigurno dostojno braniti boje svojeg mjesta.

I na kraju, pozvao je sve da sljedeći vikend dođu u Dunjkovec-Pretetinec i Nedelišće jer će sigurno vidjeti lijep nogomet i uz to se dobro zabaviti.

Kako je to izgledalo prošle godine, možete pogledati OVDJE.

(nl)

Povratak na naslovnicu…