Fotografijom nam se javila čitateljica iz Pretetinca (nap.a. podaci poznati uredništvu). Naime, nakon nedavnog zatopljenja ponovno se javio problem s prilaznim putem u njihovo, ali i sva ostala susjedna dvorišta. Zbog lošeg stanja na prilaznom putu jučer nije bila moguća dostava u OPG koji je u njihovom susjedstvu. Međutim, osim toga, šljunak uzrokuje i probleme s ogradama budući da se nabio na njih te sad zbog toga predstavlja opasnost da se sruše.

Međimurske vode su prilikom posljednje sanacije nasipa navozile velike količine šljunka i preko tog prilaznog puta, a koji se uslijed korištenja nabio na ograde te time uzrokuje velike probleme. Najveći problemi pak nastaju upravo u ovo godišnje doba, kada se snijeg počinje topiti pa teška vozila poput kamiona dodatno “guraju” šljunak na ograde.

Djelatnici Međimurskih voda su prilikom zadnjeg istovara šljunka čitateljici, ali i ostalim susjedima, potvrdili da je šljunak dovezen na zahtjev “ljudi iz Općine”.

Vezano uz ovo problematiku, redakcija Nedelista je uputila pitanje i nadležnima u Općini Nedelišće, odakle je brzo stigao i odgovor načelnika Općine Darka Danije.
Načelnik je potvrdio da je upoznat s problemima oko odvodnog kanala u Pretetincu, međutim da je rješavanje ovog problema u potpunosti u ingerenciji Hrvatskih voda.
Općina je već obavijestila Hrvatske vode o novonastaloj situaciji, te će Hrvatske vode krenuti u rješavanje problema čim to dozvole vremenski uvjeti. (nl)

 

Povratak na naslovnicu…