U petak, 16. veljače 2024. godine, članice Udruge žena Pretetinec obilježile su prvih deset godina postojanja i rada Udruge Svečanom sjednicom Udruge. Pred punom dvoranom Društvenog doma u Pretetincu prezentirale su svoje aktivnosti i programe te nagradile sve koji im redovito pomažu u radu.

Na prezentaciji, koju su vodile Sara Petra i Lucija Branilović, prikazane su fotografije sportskih i kulinarskih uspjeha članica Udruge, najprepoznatljivijih projekata – Dječje biciklijade, Sajma cvijeća i podjele darova za Sv. Nikolu, te fotografije koje su obilježile njihov rad u cijelosti – putovanja, humanitarni rad, edukativna predavanja za djecu i odrasle, sudjelovanje na općinskim aktivnostima i ostalo.

Predsjednica Udruge Sanja Topolnjak više je puta naglasila kako je uspjeh Udruge potvrda rada svih njezinih članica tijekom ovih deset godina, kao i brojne druge ideje koje se pripremaju. Načelnik Općine Nedelišće, Nikola Novak pozdravio je i čestitao članicama na uspješnom desetljeću, s vjerom kako će njihov rad i dalje biti aktivan i prepoznat u lokalnoj zajednici i šire. Čestitkama su se potom pridružile i predstavnici svih udruga i društava koji su se odazvali pozivu na Svečanu sjednicu.

Tako su zahvalnice za dugogodišnju suradnju primili Općina Nedelišće, Turistička zajednica Općine Nedelišće, Međimurska županija, Vijeće mjesnog odbora Pretetinec, DVD Pretetinec, NK Međimurec, PŠ Dunjkovec, Mažoretkinje Nedelišća, DSR Grabanice, Mateja Šafarić Novak (za mentorstvo Robotičarima), Zoran Kolac (koordinator Dječje biciklijade u Pretetincu), Mario Posedi, Radovan Toplonjak, Josip Ganzer, Stjepan Branilović, Antun Trupković, Božidar Kos, Elvira Bezek i Ivana Gašparlin (pomoć u provedbi projekata Udruge).

Na kraju su priznanja podijeljena svim članicama Udruge, na čelu s osnivačicama Lidijom Branilović, Dijanom Posedi i Senkom Strah, te sadašnjim Izvršnim odborom Sanjom Topolnjak, Štefanijom Ganzer i Brankom Kos. (tekst: UŽ Pretetinec, foto: Lucija Posedi)

Povratak na naslovnicu…