Sezonu robotike 2022./2023. završili su u utorak, 11. srpnja, zajedničkim druženjem robotičara Udruge žena Pretetinec i robotičara Udruge žena Slakovec u Čaroliji u Slakovcu. Druženju su se odazvali načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, članice Udruge žena Pretetinec i članice Udruge žena Slakovec te roditelji robotičara.

Robotičari su najprije imali zajedničko natjecanje u programiranju robota. Robot se trebao kretati kroz morski svijet te na kraju puta zasvijetliti plavom bojom, bojom mora i ispisati na microbitu prigodnu riječ, riječ LJETO.

Nakon natjecanja slijedile su nagrade za sve robotičare u ovoj sezoni. Robotičarima je nagrade uručio načelnik Općine. Osim pohvalnica i diploma za osvojena prva tri mjesta na Croatian Makers liga, robotičari su dobili majice i medalje.

Nakon nagrada slijedile su zajedničke igre i druženje. “Hvala načelniku na dolasku te podršci koja nam svima puno znači. Veliko hvala članicama Udruga na pomoći oko realizacije svih naših projekata. Hvala roditeljima na povjerenju te veliko hvala robotičarima na strpljivosti, znatiželji i na svakom osmijehu na našim radionicama.” – poručuju iz udruga žena.

Za fine pizze pobrinula se pizzerija Hegemon, a za lijepi prostor Ivanka Novak. Medalje je izradila AK Slukić, a majice Kristijan Oreški i Vezenine oko. Za pohvalnice i diplome zaslužan je IRIM koji je zaslužan i za mnogobrojna iskustva koja pruža robotičarima sudjelovanjem na natjecanjima, projektima i organiziranim druženjima te na doniranoj opremi koju koriste na radionicama.

Zasluženo odlaze na ljetne praznike i vesele se novoj sezoni 2023./2024. i novim izazovima. (Mateja Šafarić Novak, mentorica robotičara)

Povratak na naslovnicu…