U srijedu, 10. listopada, u vijećnici Općine Nedelišće održan je sastanak s predstavnicima trgovina koje posluju na području općine i rade nedjeljom. Kako je i najavljeno, načelnik Darko Dania s trgovcima je želio otvoriti dijalog na temu rada trgovina i propitati postoji li dobra volja vlasnika da nedjelja bude neradni dan za trgovce. Sastanku su se odazvali svi vlasnici i predstavnici trgovina s područja općine osim METSS-a i pekare Dorian pa su tako razgovori vođeni za trgovine u vlasništvu tvrtki TP Varaždin d.o.o. (za trgovine Kitro), Kanasta d.o.o., Pekara „Mura“, Pekara „IN“ i Kraljevske slastice d.o.o. Razmjena argumenata bila je vezana uz zakonsku regulativu koja, dakako, dozvoljava rad nedjeljom uz posebne uvjete plaćanja takovog rada radnicima i nastojanje da se
trgovcima omogući da nedjeljom budu slobodni.

– Svi predstavnici trgovina koji su prisustvovali sastanku izrazili su potpunu spremnost da nedjeljom ne rade, uz uvjet da ne radi ni jedna trgovina, odnosno da takav stav zauzmu svi. Iako sada znamo stav većine poslodavaca o kojima je ovdje riječ, stavove METSS-a d.o.o. i Dorian d.o.o. nitko nije došao izraziti pa pitanje rada nedjeljom na području općine Nedelišće još uvijek ostaje otvoreno. Nastojat ću kontaktirati i predstavnike tih trgovačkih poduzeća i čuti kako oni gledaju na mogućnost zatvaranja trgovina nedjeljom kad govorimo o dućanima u naseljima u našoj općini – ističe načelnik Darko Dania.

Općina Nedelišće smatra da mogućnosti za nastavak razgovora o radu nedjeljom nisu u potpunosti iscrpljene te da to pitanje vrijedi kontinuirano razmatrati.

(on)

Povratak na naslovnicu…