U četvrtak 7. lipnja 2018. godine, u dvorani Nacionalnog gimnastičkog centra Aton održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće, te je ujedno proslavljen Dan Općine Nedelišće koji se uglavnom slavi oko dana Sv. Vida, zaštitnika Općine. Bio je ovo i mali jubilej, jer Općina Nedelišće ovim je danom napunila 25 godina postojanja.

Dvoranu NGC Aton, tom je prigodom ispunio velik broj uzvanika, gostiju, vijećnika, te nagrađenih pojedinaca, sportaša i članova udruga. Sve goste, na ulazu su dočekale nedeliščanske mažoretkinje, a u ime domaćina, uzvanicima su se prvi obratili Ljudevit Boščak, predsjednik Općinskog vijeća Općine Nedelišće, te Darko Dania, načelnik Općine. Od uzvanika, lijepe riječi i čestitke uputili su Matija Posavec, župan Međimurske županije, te Sunčana Glavak, zastupnica u Hrvatskom saboru, i izaslanica Andreja Plenkovića, predsjednika vlade Republike Hrvatske.

Svečanu sjednicu vodili su Aleksandra Ličanin i Dejan Buvač, a za glazbene predahe pobrinula se klapa “Marof” koja je izvela nekoliko kompozicija, što međimurskih, što iz drugih dijelova Hrvatske.

Najsvečaniji dio ove proslave svakako je bilo uručenje Plaketa Općine Nedelišće najzaslužnijim pojedincima za 2017. godinu. Plaketu dodjeljuje Općinsko vijeće, i najviše je priznanje u Općini. Za 2017. godinu, ovo javno priznanje dodijeljeno je Ivan Ganzeru iz Dunjkovca za uspješan dugogodišnji rad i osobit doprinos u razvoju i promociji sporta, Franji Preložnjaku iz Nedelišća za uspješan dugogodišnji rad i osobit doprinos u razvoju i promociji sporta, kulture i novinarstva,
Dragutinu Topolnjaku iz Nedelišća za uspješan dugogodišnji rad i osobit doprinos u razvoju i promociji vatrogastva, te poduzeću Poljo Posavec d.o.o iz Dunjkovca i vlasnicima Augustu i Spomenki Posavec za uspješan dugogodišnji rad i doprinos u razvoju poduzetništva.

U drugom dijelu svečanog programa, dodijeljene su nagrade najboljim sportašima i učenicima. Za najbolje sportaše u 2017. godini proglašeni su: Lucija Lesjak, Leon Marciuš, odbojkašice Nedelišće Elting i odbojkaši Međimurje Centrometal. Priznanje za iznimne sportske rezultate primili su Diana Pintarić, Lovro Kovačić i Fabian Farkaš. Priznanje za perspektivnog sportaša primio je Marin Žnidarić. Priznanje za iznimne rezultate učenika primili su Ivona Jakovljev, Vilim Srnec i Robotičari Udruge žena Pretetinec u čije ime su nagradu primili Lucija Branilović, Lucija Posedi i Lidija Branilović.

Ova svečana sjednica bila je lijepa prigoda da se Općina pohvali potignutim rezultatima i budućim očekivanjima, te da se zahvali svim pojedinicima i udrugama koji se trude da Općina bude prepoznata daleko izvan svojih granica. (nl)