Današnji državni praznik svečano je obilježen i u Općini Nedelišće. U četvrtak su članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata otišli u Vukovar i poklonili se gradu heroju, a po povratku u Nedelišće zapalili su svijeće uz središnju prometnicu u naselju.

Danas je održana sveta misa u župnoj crkvi u Nedelišću, a misno slavlje je predvodio župnik Ivan Herceg. Branitelji su na misu došli u procesiji sa zastavama, a župnik je održao veoma nadahnutu propovijed i još jednom dokazao veliku povezanost nedelišćanske župe i udruga. Svetoj misi nazočili su i načelnik Općine Nikola Novak i općinski vijećnik Vladimir Topolnjak.

Obilježavanje je nastavljeno kod općinske uprave gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, načelnik je održao prigodan govor, nakon čega je uslijedio blagoslov župnog vikara Župe Prevetog Trojstva Andrije Botkovića i župnika Župe Novo Selo na Dravi Ivana Munđara.

Na kraju se okupljenima obratio predsjednik UDVDR-a Damir Tomšić, te ujedno pozvao na obilježavanje sjećanja na Antuna Mutvara, prvu žrtvu Domovinskog rata iz Nedelišća, u spomen kojem je ime dobila ulica koja se upravo gradi u Nedelišću. Obilježavanje će se održati ove nedjelje na mjesnom groblju u Nedelišću u 9 sati. (Nikola Novak, mag.art., mag.oec., načelnik Općine Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…