U nedjelju 4. lipnja 2023. na svetkovinu Presvetog Trojstva u Nedelišću je svečano proslavljeno proštenje Presvetog Trojstva, koje je titular župe Nedelišće. Samom proštenju je prethodila trodnevnica, koja je jučer završila svetom misom kod kapelice Presvetog Trojstva na Trgu Republike u Nedelišću.

Svečanu koncelebriranu svetu misu na sam dan je predslavio mons. Josip Mrzljak, biskup u miru, s ostalim svećenicima.

“Uvijek kada se križamo izgovaramo imena Presvetog Trojstva: Otac, Sin i Duh Sveti. Kršćani vjeruju da je Bog Stvoritelj, da je dobrostiv, da nas čini svojom djecom po svome Sinu Isusu Kristu. Tako Isus govori: Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Upravo je to srž kršćanske vjere: pravi Bog je Bog s nama – Emanuel, Bog kojemu je stalo, Bog Otac. Duh Sveti je treća božanska osoba, koja zajedno s Ocem i Sinom čini Presveto Trojstvo. Duh Sveti je životvorac i obnovitelj, tješitelj, preporoditelj i posvetitelj. Sve nas to potiče da budemo jedinstveni, kao što je Bog u sebi jedinstven. Sveti Pavao nam u današnjem drugom čitanju govori: braćo, radujte se, usavršujte se, tješite se, složni budite, mir njegujte i Bog ljubavi i mira bit će s vama. U svemu nam je potrebna snaga vjere” – naglasio je biskup Mrzljak.

Pjevanje na misi su animirali župni mješoviti zbor pod vodstvom kantora Vladimira Mihaljevića i župni dječji zbor pod vodstvom Ive Novak. Uz mnoštvo vjernika na misi je bio i načelnik općine Nikola Novak.

Na kraju svete mise župnik Ivan Herceg svima je zahvalio i poželio ugodnu i blagoslovljenu nedjelju. (Izvor: Župa Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…