Forestland Festival dobio je svoj punokrvni zimski pandan. Iako su mnogi dvoumili kako će u zimi partijati u šumi, blatu i ledu, #Forestland je našao rješenje i preselio u Čakovec, barem na jedan dan. “Winterstory of Forestland jednodnevni je zimski program koji smo odlučili prebaciti u Čakovec i organizirati u najvećoj našoj dvorani, onoj graditeljske škole” rekli su nam organizatori. “Već duže tijekom zime radimo razne programe i osjetili smo da postoji prostora, želje i potrebe za ovim tipom zabave. S uspjehom ovog programa najveći dobitnik su Čakovec, Međimurje i općenito sjever Hrvatske.”

Od 21:00 pa sve to ranog jutra na sam Badnjak na #WSoF su dominirali zvukovi raznih elektronskih pravaca. Od house, edm i tech house stilova pa sve do uplift trance setova pred jutro u koje su nas uveli Factor B, DjureS i Nick Karsten. “Ovo mi je bio prvi posjet Hrvatskoj” rekao je australac Brendan Blatt, poznatiji kao Factor B. “Svirao sam na mnogo festivala, trenutno radim u Amsterdamu i predivno je bilo vidjeti ovakvu publiku i nastupati pred njima. Mogu samo zamisliti kakva je tek energija na Forestlandu u ljeti…”

Australski DJ Factor B stigao nam je iz Amsterdama gdje živi i radi posljednih godinu dana. Uz Factor B, na WSoF se predstavio premijerno i naš mladi DJ Arien, nekad poznatiji kao Z’Spin svojim novim setom i drukčijim, dinamičnim i energestkim scenskim nastupom. Festival je otvorio još jedan međimurski duo DJ Carlos&Detron, nastavio je s nastupom austrijski DJ Tomecs, pa već spomenuti Arien, Nick Karsten, Factor B, a sve je završilo tradicionalnim jutarnjim setom u produkciji DjureS koji redovito zatvara #Forestland.

Točno u ponoć mrak je preuzeo dvoranu i na pozornicu je stigao AVADOX i plesačka trupa mentorice Virne Hošnjak. Kroz 10 minuta energije, lasera i scensko vokalnog nastupa Forestland je dobio jednu novu razinu suradnje i nastupa. “Presretna sam što smo napravili odličan nastup i suradnju sa slovenskim DJ-om i producentom AVADOXom” započela je Virna Hošnjak, voditeljica PS Korak. “AVADOX je za svoj intro u set prirpemio energični sound koji smo mi upotpunile sa scenskim nastupom.”

Preko 1500 posjetitelja je tako na zimskom #Winterstory of Forestland uživalo u šest vrhunskih DJ-a, a Forestland je sad upisao na kartu svijeta posjetu sa svih kontinenata osim Južne Amerike. Možda nas iznenade 2018.?

Forestland se nastavlja u petak 13. srpnja, a ulaznice možete kuptii već i sad po #EarlyBird cijeni na www.ticket2go.hr (mž)

Fotografije Ivan Šardi

Povratak na naslovnicu…