Ovogodišnja 21. Smotra dječjeg folklornog stvaralaštva održana je u dva dana (11.11. i 12.11.2023.). Na smotri se predstavilo 16 dječjih folklornih skupina, a Folklorna skupina iz PŠ Pušćine pod vodstvom učiteljice Snježane Topolnjak bila je jedina školska folklorna skupina na smotri. Među njima bilo je i nekoliko dječjih vrtićkih skupina dok su ostale bile folklorne skupine Kulturno umjetničkih društava.

Smotra je organizirana s ciljem očuvanja tradicije pjevanja, plesanja i izvođenja dječjih igara. Na smotri je učenike pratila tamburaška skupina pod vodstvom prof. Tomislava Cvrtile koja je nastup naših malih folkloraša učinili još bogatijim.

Ovogodišnju smotru budnim je okom pratio dječji folklorni pedagog i koreograf, Goran Knežević, koji već niz godina iznosi stručno mišljenje o cjelokupnoj smotri te o svakoj pojedinoj skupini. Knežević je nastup Folklorne skupine PŠ Pušćine ocijenio izuzetno dobrim (glasni i razgovijetni u pjevanju, usklađeni u koracima..).

Naši mali folkloraši svoj su nastup odradili kao pravi mali profesionalci i tako još jednom dokazali da se mogu nositi i sa skupinama kulturno umjetničkih društava. (Izvor: OŠ Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…