U malo smanjenom obimu, Mažoretkinje Nedelišća su devetu godinu zaredom uspješno provele svoj najveći projekt – Mažoret kamp Nedelišće 2021., uz prilagodbu novonastaloj situaciji i epidemiološkim mjerama. Na mažoret kampu, koji se održao od 23. do 27. kolovoza, sudjelovalo je nešto manje od 100 djevojčica s područja Općine Nedelišće, ali i drugih dijelova Međimurja u dobi od 4 do 15 godina. Kamp se pet dana zaredom održavao na vanjskim prostorima MESAP-a u Nedelišću, a realiziran je uz financijsku potporu Općine Nedelišće.

Sudionice mažoret kampa uglavnom su bile postojeće članice Udruge, no sudjelovale su i djevojčice koje nisu članice, a htjele su postati mažoretkinje na tjedan dana. Sve su polaznice prvi dan kampa dobile svoje prepoznatljive crvene majice te su ovisno o dobi bile podijeljene u šest grupa. Za organizaciju i provedbu kampa bila je zadužena „ekipa u bijelom“, odnosno trenerice i vodstvo udruge te iskusne mažoretkinje seniorskog sastava.

U pet dana trajanja mažoret kampa polaznice su zavirile u mažoret svijet, naučile su kako vrtjeti štap, usavršile su i nadogradile svoje postojeće vještine te se dobro zabavile uz puno plesa, timskih igara i dječjih osmijeha. Kako bi djevojčice prezentirale naučeno, posljednji dan kampa održan je kratki program u kojem su se sve grupe predstavile jedne drugima svojom koreografijom. Na kraju programa svaka je polaznica dobila fotografiju i diplomu za uspješan završetak kampa. U sklopu kampa su stariji sastavi započeli s pripremama za nadolazeće državno prvenstvo koje će se održati u studenom u Nedelišću.

Iako ni ova sezona nije izgledala kao inače, nakon mažoret kampa Mažoretkinje Nedelišća kreću u novu sezonu s puno planova. Ovim putem pozivaju sve zainteresirane djevojčice i djevojke starosti od 4 godine na dalje da se pridruže njihovoj zelenoj obitelji i svojim osmijehom predstavljaju Općinu Nedelišće. Upisi za nove članice Mažoretkinja Nedelišća traju do kraja rujna, a svi zainteresirani za upis mogu se javiti na 098/9323599 (Vedrana), 099/5743527 (Ivana) ili u inbox Facebook profila Mažoretkinje Nedelišća. (vr)

Povratak na naslovnicu…