Udruga mažoretkinja Nedelišća početkom 2022. godine započela je s provedbom svog prvog EU projekta pod nazivom “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!” koji je financiran sredstvima iz programa Europske snage solidarnosti Agencije za mobilnost i programe EU.

Radionice koje su osmišljene u sklopu projekta započele su 15. siječnja 2022. godine i to besplatnom radionicom „Tehniciranje mažoret štapom“ za djecu i mlade u dobi od 8 do 12 godina. Radionica se održala u NGC Aton u Nedelišću, a voditeljica iste bila je Katarina Jakšić, mažoretkinja i twirlerica s dugogodišnjim iskustvom i brojnim osvojenim medaljama. Radionici su prisustvovale brojne djevojčice koje su se sjajno zabavile, ali su isto tako kući ponijele nova znanja te nove naučene mažoret i twirling elemente.

Već tjedan dana nakon, 22. siječnja, održane su još dvije radionice. Prva radionica bila je za djecu od 4 do 8 godina koja su imala priliku naučiti tehnicirati mažoret štapom, a također su svi zainteresirani mogli prisustvovati Danima otvorenih vrata Mažoretkinja Nedelišća. Radionica za najmlađe bila je pun pogodak jer su se djevojčice kroz plesanje, smijanje, vrtnju štapom i edukativne igre odlično zabavile i puno toga naučile. Druga radionica bila je namijenjena djeci i mladima od 12 do 25 godina, a istu je vodio Bernard Barač, poznati twirler s dugogodišnjim iskustvom i brojnim osvojenim medaljama. Djevojke su na ovoj radionici naučile i usavršile nove twirling i mažoret elemente koje će, sigurni smo, moći primjenjivati u svom budućem plesnom angažmanu.

Prvi mjesec provedbe projekta i besplatnih radionica prošao je bolje, kvalitetnije te s većim brojem prijavljenih nego li su to voditeljice očekivale, a to možete vidjeti i na slikama. Ukupno je na prve tri održane radionice sudjelovalo oko 70 djece i mladih s područja cijelog Međimurja i susjednih županija.

Sljedeća besplatna radionica pod nazivom „Osnove latino plesova“ provest će se 5. veljače 2022. godine, a ona će biti vrlo posebna jer će voditeljica biti poznata plesačica, trenerica, koreografkinja i mentorica Petra Jeričević. Ovim putem Mažoretkinje Nedelišća pozivaju sve zainteresirane djevojke i mladiće da se prijave i da se plesom pokrenu. Također, sve buduće aktivnosti možete popratiti na službenom Instagram profilu ‘5_6_7_8_plesi’, kao i Facebook stranici ‘Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni’ gdje će se kontinuirano objavljivati nove, zanimljive i još neviđene radionice na području Međimurske županije i šire. (Ivana Hajdinjak)

Povratak na naslovnicu…