Restoran Le Martin u Nedelišću bio je ovog četvrtka domaćin vinske radionice pod nazivom Rajnski rizling iznad svega. Bila je to posljednja u nizu radionica diljem Hrvatske koje su organizirane u sklopu manifestacije Urbanovo, a samo dan prije centralnog događaja u Štrigovi.

Glavni organizator radionica bio je Ivan Goričanec, a ovu radionicu posvećenu rajnskom rizlingu vodio je najpozvaniji za tu sortu vina, sommelier Željko Bročilović Carlos, iz Hrvatskog sommelierskog kluba. U trosatnom druženju, uz degustiranje i stručno obrazlaganje, prisutni ljubitelji vina detaljno su upoznali petnaest probranih vina sorte rajnski rizling s područja Međimurja, ostatka Hrvatske te Njemačke koja prisvaja primat za ovu sortu.

Da priča ne ostane samo na vinu, pobrinuli su se domaćini restorana, Kruno Plantak Pancho i Eugen Đurđek Geno, koji su publiku iznenadili s tri slijeda kulinarskih specijaliteta.

Danas, u petak 17. svibnja 2019. godine na programu je centralni događaj jubilarnog, 20. po redu, Urbanova, pod nazivom Festival Pušipela koji će se odvijati u dvorani osnovne škole u Štrigovi tri dana, od petka do nedjelje. Idući vikend 24. i 25. svibnja na programu su Dani otvorenih podruma, a manifestacija Urbanova završava 31. svibnja Vinskim balom.

Ovo su oni dani u godini kada svi međimurski ljubitelji kvalitetne vinske kapljice dođu na svoje.

Povratak na naslovnicu…