U organizaciji Hrvatskog matematičkog društva te sponzorstva Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) već godinama se provodi projekt poznatiji pod nazivom Večer matematike.

Riječ je o „skupu interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.“

Dječji vrtić Zvjezdica iz Nedelišća pravi je dokaz kako matematika nije rezervirana samo za školsku djecu nego da ih se od malih nogu može podučavati logičkom i kritičkom zaključivanju. Tako će se u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine s početkom u 17 sati, u prostorima vrtića održati druga po redu Večer matematike na koju maleni polaznici vrtića dolaze sa svojim roditeljima i prolaze kroz različite tipove zadataka, a za svako uspješno rješenje su nagrađeni pečatom u svoju matematičku putovnicu. Na kraju svoga matematičkog putovanja, svako dijete dobije diplomu za uspješno sudjelovanje. A uspješni su, vjerujte, svi! (lb)

Fotografije s radionice prošle godine:

 

Povratak na naslovnicu…