I ove godine naša Župa Presvetog Trojstva Nedelišće hodočastila je u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu. U subotu, 19. listopada 2019. g., u ovaj impozantni zagorski krajolik, u predivnom jesenskom danu, na hodočašću se zaputilo oko 250 naših župljana (četiri autobusa i nekoliko grupacija s osobnim automobilima), više nego – dvostruko od prošle godine.

Velečasni Tihomir Ciglar, župnik naše župe, u jutarnjim satima predvodio je pobožnost Križnoga putu u cinktoru crkve Majke Božje Jeruzalemske u čemu mu je pomagao novi zvonar i sakristan Miroslav Horvat. Nakon toga u ovom inspirativnom baroknom svetištu, uslijedila je hodočasnička sveta misa.

U svojoj nadahnutoj homiliji vlč. Tihomir Ciglar je pozvao nazočne na zagovor i molitvu Majci Božjoj Jeruzalemskoj i istakao kako nam je Njezina pomoć danas potrebnija nego ikada.

Sve vrijeme misnog slavlja, svečanost je uzveličala pjesma našeg crkvenog zbora kojega vodi prof. Vladimir Mihaljević. Tijekom svete mise, slavlje je ukrasio i zbor najmlađih naše župne zajednice te njihova mentorica i zborovođa Iva Novak, koja ravna zborom i glazbeno ih prati na gitari.

Pri završetku svete mise, vlč. Tihomir Ciglar izmolio je zajedno s cijelom misnom zajednicom Zagovor Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trškom Vrhu, čiji je tekst od danas pohranjen u ovom svetištu, kao znak trajne odanosti, dubokog štovanja i istinske ljubavi naših župljana prema Jeruzalemskoj Majci Božjoj.  (C.)

Povratak na naslovnicu…