Udruga žena Dunjkovec ove je subote svečano proslavila 20 godina postojanja i djelovanja. Naime, udruga je osnovana 2004. godine i od tada neprestano i neumorno rade na svojim aktivnostima, kao što su poticanje, razvijanje i unapređenje kulture, očuvanje narodnih običaja i etno baštine, organiziranje izložbi i priredbi, pomoć potrebitima, te sportsko-rekreativne aktivnosti.

Udruga se financira i održava rad pomoću redovnih godišnjih dotacija iz proračuna Općine Nedelišće, članarine članica, dobrovoljnih priloga građana i sponzora.

Redovito se odazivaju i sudjeluju na svim manifestacijama u općini. Posebnu pažnju posvećuju vježbanju i sportu, te promociji što kvalitetnijeg i zdravijeg načina života. S rekreacijom su započele prije same registracije udruge, a redovne su članice MSSR Sport za sve Čakovec.

Teško je nabrojiti sve aktivnosti u kojima sudjeluje ova vrijedna udruga. Lakše je reći da u mjestu Dunjkovec nema događaja u koji ova udruga nije na neki način uključena.

Danas udruga ima 17 aktivnih članica. Udrugu već 19 godina vodi predsjednica Biserka Ganzer. Uz predsjednicu, upravni odbor čine dopredsjednica Biserka Sutnjak, tajnica Ruža Horvat, blagajnica Milena Posel, te članice Biserka Turkalj i Vesna Pongrac. U nadzornom odboru udruge su članice Aleksandra Friščić, Draženka Cikač i Anka Hergotić.

Na prigodnoj svečanosti članice su se zahvalile na suradnji i pomoći brojnim drugim udrugama, institucijama, poduzećima i pojedincima. Uz prigodni domjenak i tamburaše, veselo su proslavile svoj veliki jubilej. (nl)

Povratak na naslovnicu…