Ministarstvo znanosti i obrazovanja je povodom Dana učitelja nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Nagrada za najbolje je novčana nagrada u iznos od 10 000 kn bruto.

Ove godine nagrađeno je 510 zaposlenika obrazovnog sustava, a među njima se našla i Bernarda Novak iz Osnovne škole dr. Ivan Novak Macinec. Nagrade im je u subotu uručila ministrica Blaženka Divjak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Kriteriji vrednovanja propisani su posebnim Pravilnikom, a bodove nastavnici dobivaju za mentorstvo učenicima na natjecanjima, za vođenje predavanja, radionica i edukacija, za rad u stručnim vijećima i udrugama, za izradu ili objavu stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, za vođenje projekata, unaprjeđenje rada škole, ali i obrazovnog sustava u cjelini.

Za Bernardu Novak u opisu nagrade piše da se “nagrađuje za održana predavanja na županijskoj i državnoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse, suradnju s udrugama koje unapređuju struku, suautorstvo stručnih knjiga te sudjelovanje u međunarodnom projektu.”

(nl, foto: FB OŠ dr. Ivana Novaka Macinec)

Povratak na naslovnicu…