Rijeka je proteklog vikenda ugostila najbolje hrvatske, ali i karatiste iz drugih zemalja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske – Croatia Open. Između 1.703 natjecatelja iz 233 kluba i reprezentacija iz čak 21 države našao se i 21 natjecatelj iz Karate kluba Globus Čakovec-Mala Subotica. Međimurci su osvojili 4 zlatne medalje, 1 srebrnu i 2 brončane, te time zauzeli visoko 9. mjesto u ukupnom poretku ekipa.

„Veliki je to uspjeh s obzirom na konkurenciju. Ovo je jedno do najjačih natjecanja u našoj zemlji ove godine i možemo reći da smo izuzetno zadovoljni berbom medalja. Uz malo više sreće moglo je još koje odličje biti na našem kontu, ali i ovako je postignut respektabilan uspjeh“ izjavio je trener Dejan Slukić.

U stručnom stožeru Globusa bio je i trener Mladen Vizinger koji se osvrnuo na cijelu situaciju s pandemijom koronavirusa. „I ova 2021. nije uobičajena karate godina, ali se naše cure i dečki vrlo dobro snalaze s obzirom na pandemijske okolnosti. Nadam se samo da je vrijeme otežanog treniranja iza nas“ poručio je. Na Croatia Openu je značajnu sudačku partituru odradio naš Tomislav Magdalenić.

Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojili su:
Petar Slukić – 11 i 12 godina -53kg
Aida Trstenjak – 13 i 14 godina -41kg
Laura Strahija – 13 i 14 godina -53kg
Sven Strahija – 13 i 14 godina -66kg
Srebro: Tena Vurušić – 9 i 10 godina +43kg
Bronca: Paulina Magdalenić – 11 i 12 godina -49kg Ervin Šoltić – 11 i 12 godina +56kg
Peto mjesto – Petar Filipović, David Kovačić, David Bermanec, Marko Lepoglavec, Josip Slukić, Sara Novak

Nastupili su još i Tino Panić, Nikola Topličanec, Lovro Farkaš, Ema Marčec, Leona Gulija (7. mjesto), Ana Filipović, Kristian Topličanec (7. mjesto).

(Tomica Jakopec )

Povratak na naslovnicu…