Od petka do nedjelje glavni grad Gruzije Tbilisi bio je domaćin Europskog prvenstva Europe u karateu za kadete, juniore i U21. Hrvatske boje branili su i Sven Strahija, Laura Strahija i Aida Trstenjak članovi KK Globus Čakovec-Mala Subotica.

Sven Strahija postao je viceprvak Europe u kategoriji juniora -76kg. Nakon slobodnog prvog kola uvjerljivo pobjeđuje predstavnike reprezentacija Finske (10:0), Češke (3:1), Izraela (9:0), te se plasirao u polufinale gdje ga je čekao najteži mogući protivnik iz Turske, trenutno prvoplasirani na svjetskoj rang ljestvici. Sigurnim i borbenim nastupom Sven pobjeđuje i ostvaruje plasman u nedjeljno finale. Nažalost protiv predstavnika Italije u finalu nije bilo sportske sreće te Sven osvaja srebro i naslov viceprvaka Europe. Svenu je ovo druga europska medalja. Nakon europske kadetske bronce i prelaska u juniorski uzrast pridodao je svojoj kolekciji i prvu juniorsku medalju.

Laura Strahija nakon odličnog nastupa u kvalifikacijama i plasmana u polufinale nažalost gubi plasman u finale od predstavnice Škotske, te ulazi u nedjeljni meč za broncu. Protiv predstavnice Turske odradila je odličan meč, ali suci su nažalost odlučili za minimalnu pobjedu Turkinje sa 0:1. Time Laura osvaja odlično peto mjesto u Europi.

Aida Trstenjak tijesno gubi od predstavnice Latvije 1:2 i time ostaje bez mogućnusti plasmana za medalje.

Hrvatske natjecatelje vodio je naš trener i izbornik nacionalne reprezentacije Dejan Slukić.

Povratak na naslovnicu…