Dječji vrtić Zvjezdica iz Nedelišća promovira i ekološki odgoj kod svojih polaznika. Tako su ih posjetili prijatelji iz Zaštitarsko-ekološke organizacije Nobilis koji su im ukazali na važnost recikliranja, pokazali kako mogu sačuvati prirodu, kako pomoći u svojem kućanstvu itd.

Dječica su sa zanimanjem pratila njima primjereno predavanje i postavlja pitanja. Sudjelovala su u radionici sortiranja otpada u odgovarajuće spremnike te gledali kratke crtiće o recikliranju otpada.

“Kam se koje smeče meče” pokriva 90% stanovništva Međimurja, s ciljem edukacije o potrebi odvojenog skupljanja, odlaganja i vraćanja u reciklažni proces otpada iz kućanstava i industrije. Ovaj projekt provodimo u suradnji sa GKP “Čakom”, “Murs-ekom” i GKP “Pre-kom”. Ciljevi projekta su: mobilizirati sve čimbenike u gospodarenju otpadom na odvajanje i vraćanje u proces reciklaže, educirati djecu/mladež/građane kroz posebno osmišljene radionice i nastavu, publicirati letke, priručnike, potaknuti građane na recikliranje.” (www.nobilis.hr) (lb)

 

Povratak na naslovnicu…