Rijeka je tijekom vikenda bila hrvatska sportska prijestolnica. U sjeni velikog nogometnog dvoboja između Hrvatske i Slovačke održano je nekoliko jakih sportskih natjecanja, a između njih i Prvenstvo država za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu. I dok je na Rujevici Dalićeva družina ipak očekivano ispratila Slovake put Bratislave u karateu pravi podvig napravili su članovi Globusa iz Čakovca/Male Subotice.

Na dvodnevnom nacionalnom prvenstvu od 9 natjecatelja čak njih 7 osvojilo je medalje, a Globus je među kadetima bio uvjerljivo najbolji. Međimurci su uzeli dva zlata, pet bronci, a tome su dodali i dva peta mjesta. Treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić bili su izrazito zadovoljni onime što su njihovi puleni pružili u Rijeci.

“Od svih sedam kategorija u kojima smo nastupali, u svakoj smo osvojili po jednu medalju. Najviše naravno vrijede zlata Nikole Topličanca i Eme Marčec, ali i ostali su bili sjajni. Moglo je čak biti i bolje, ali u nekim situacijama nismo imali naklonost sudaca pa smo ostali bez veće žetve medalja. No, i ovako smo nadmašili prošlogodišnji plasman, ali smo bili bolji i od konkurencije” izjavio je Dejan Slukić.

Posljednji uspjeh samo je potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada s mlađim kategorijama u Globusu i opravdanja titule rasadnika talenata. Osvajači medalja neće dugo uživati u svojim lovorikama jer su osvajanjem postolja osigurali plasman na Balkansko prvenstvo koje će za tri tjedna biti održano u Brežicama. Odmah nakon toga Globus putuje na turnir Svjetske lige u Veneciji. Zgusnuti raspored svoju kulminaciju će imati početkom sljedeće godine kada je na rasporedu Grand Prix Croatia, uz Prvenstvo Hrvatske drugi izlučni turnir za plasman na Europsko prvenstvo kojemu će u veljači biti domaćin Budimpešta.

“Mi radimo naporno tijekom cijele sezone, pripremamo se za velika natjecanja i na njima dokazujemo koliko možemo” poručio je trener Slukić. Uz natjecatelje u Rijeci je odličan posao napravio i Tomislav Magdalenić koji je još jednom kao sudac bio na visini zadatka.

Medalje su osvojili:

Zlato:
Ema Marčec – kadetkinje -47kg
Nikola Topličanec – kadeti –52kg

Bronca:
Leona Gulija – kadetkinje +54kg
Lovro Farkaš – kadeti -57kg
Josip Slukić – kadeti -70kg
Sara Novak – juniorke -53kg
Kristian Topličanec – juniori -55kg

5. mjesto
Ana Filipović – kadetkinje +54kg
Timo Vlahek – kadeti –57kg

(Tomica Jakopec)

 

Povratak na naslovnicu…