Danas, u petak, 7. rujna 2018. godine, na Sportsko-rekreacijskom centru Trate u Nedelišću početkom u 17:00 sati odigrat će se prijateljska utakmica između U-20 reprezentacija Hrvatske i Rusije.

Hrvatska nogometna reprezentacija do 20 godina starosti okupila se ovaj tjedan kako bi odigrala dvije prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz Rusije.

Pod vodstvom bivšeg reprezentativca, a danas izbornika Roberta Jarnija Hrvatska je u prvoj utakmici odigranoj na SRC-u Mladost u Čakovcu s 1:0 svladala Rusiju pogotkom Nejašmića.

Drugi susret odigrat će se u danas, u petak, 7. rujna, u Nedelišću na SRC-u Trate na kojem se ruska reprezentacija proteklih dana pripremala za ove utakmice i odradila tri treninga.

Ruski izbornik Mikhail Galaktionov na raspolaganju ima igrače pretežno iz domaćih prvoligaških klubova (Zenit St. Peterburg, Dinamo Moskva, Rubin Kazan itd.).

Na Jarnijevom popisu je više igrača koji iskustvo skupljaju u inozemstvu, a Šemper (Chievo), Kalaica (Benfica), Benko (LASK Linz) i Marasović (Marseille) samo su neki od njih.

Među 21 imenom su i trojica iz međimursko-varaždinskog područja: Vizinger (Celje) iz Nedelišća, Đurasek (Lokomotiva) koji je ponikao u Nedeljancu i Solomun (Rudar Velenje) kojem je Varaždin bio prvi klub.

Utakmicu organizira Hrvatski nogometni savez u suradnji s Međimurskim nogometnim savezom, Općinom Nedelišće i Nogometnim klubom
Nedelišće.

Utakmica će se odigrati s početkom u 17:00 sati, a ulaz je besplatan.

(nl)

Povratak na naslovnicu…