Osim što su vremenske neprilike odgodile proljetni dio nogometnog prvenstva, dovele su do još jednog velikog nogometnog gubitka. Najavljenje kvalifikacije UEFA U-17 koje su se morale održati u Ludbregu i Nedelišću (9. – 15- ožujka) nažalost neće biti ovdje. S obzirom na veće količine snijega i najavljen hladniji period HNS je sazvao hitni organizacijski sastanak koji se u Varaždinu održao u utorak, 20. veljače.

Sastanku su prisustvovali Neven Šprajcer, koordinator natjecanja HNS-a, predstavnici Podravine i Nedelišća, tajnici varaždinskog i međimurskog ŽNS-a, te predstavnici klubova na čijim terenima bi reprezentacije trenirale. Konstatirano je da su domaćini učinili sve što je bilo u njihovoj moći da pripreme potrebne uvjete za UEFA-in kvalifikacijski turnir, ali vremenski uvjeti predviđeni neposredno prije turnira ne jamče uvjete koji bi zadovoljili organizaciju turnira. Iz tih razloga nazočni su zaključili da ni uz silan uložen napor ne mogu osigurati zadovoljavajuće uvjete, bez obzira na kvalitetu terena.

HNS je donio odluku da se ovaj turnir, točnije Skupina 2 Elitnog kola u kojoj su uz domaćina Hrvatsku još Belgija, Cipar i Švedska, premjesti u toplije krajeve, u Istru i na Kvarner (Pula, Rijeka, Kostrena). A stadionima koji su prvotno trebali biti domaćini HNS će ponuditi neki od preostalih turnira čije je domaćinstvo UEFA povjerila HNS-u.

(NK Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…