Jesensko izdanje biciklijade „Stazama Općine Nedelišće“ uspješno je održano u nedjelju, 5. rujna. Spoj rekreacije, druženja i zabave dobitna je kombinacija koja je i ove godine privukla veliki broj sudionika, a u prilog tome išlo je i sunčano vrijeme, idealno za bicikliranje. Okupilo se tako dvjestotinjak malih i velikih biciklista koji su u 10,00 h startali iz Lovačkog doma u Nedelišću.

Sudionicima su na raspolaganju bile dvije staze; kraća u duljini od 22 km ili duža od 36 km. Prvo osvježenje bilo je na prekrasnom, novouređenom Ribnjaku Bernarda u Črečanu, dok je drugi punkt za okrjepu bio na prostoru NK Pušćine gdje su se sudionici mogli zasladiti finim jabukama našeg dugogodišnjeg sponzora Voćnjak Nedelišće d.o.o., i domaćim, svježe pečenim, klipićima koje su pripremile članice UŽ Pušćine.

Da nitko od sudionika ne bude gladan, pobrinuli su se članovi LD „Fazan“ i njihov glavni kuhar Damir Medved koji su pripremili i poslužili lovački grah koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Za evidenciju svih sudionika bile su zadužene članice udruge „Mažoretkinje Nedelišća“, dok su članovi KUU „Seljačka sloga“ bili tehnička podrška. Na dužoj stazi bicikliste su predvodili članovi Biciklističkog kluba „Mura Avantura“, na čelu s Markom Žnidarićem, najistaknutijim MTB biciklistom s područja Općine, dok je kraću stazu predvodio načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. O sigurnom prelasku preko frekventnih prometnica brinuli su dobrovoljni vatrogasci iz društava Nedelišće, Gornji Kuršanec, Gornji Hrašćan, Pušćine i Macinec. Dežurno i uvijek spremno na intervenciju poduzeće Chaky d.o.o. i ove je godine dežuralo u slučaju kvara na biciklima.

Turistička zajednica Općine Nedelišće se ovim putem posebno zahvaljuje svim spomenutim sponzorima i volonterima na pomoći i podršci, ali i svim sudionicima na odazivu. (TZ N)

Povratak na naslovnicu…