Nova školska godina posebno je uzbudljiva prvašićima, a 32 učenika prvih razreda Osnovne škole Nedelišće koji su danas krenuli na obrazovno putovanje pozdravili su župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. Dobrodošlicu prvašićima koji su u školu stigli u pratnji roditelja poželio je ravnatelj Ivica Paić koji ih je upoznao s njihovim učiteljima, novim obavezama i izazovima.

„Za naše prvašiće i njihove roditelje danas je važan dan, dan kada započinje najvažnije razdoblje njihovog života, a siguran sam da će im ova škola pružiti sigurnost, zadovoljstvo, da će biti mjesto u kojem će učiti, družiti se, stjecati nova prijateljstva, znanja i iskustva.“, poručio je župan Posavec koji je prvašićima poželio što sretniju i uspješniju školsku godinu.

Osnovna škola Nedelišće jedna je od najvećih škola u Međimurju, a kako bi se stvorili što bolji uvjeti rada za 415 učenika i djelatnike škole, tijekom ljetnih mjeseci završeni su radovi na rekonstrukciji ulaza i prizemlja školske zgrade. Uređeni su novi prostori za rad pedagoga i školske djelatnike, nova prostorija za primanje roditelja, a učenici su dobili moderan dnevni boravak u kojem će moći provoditi vrijeme tijekom odmora. Cijela investicija vrijedna je 550 000 kuna, a načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak najavio je da će uskoro krenuti priprema dokumentacije za projekt izgradnje nove školske zgrade za koju imaju velike planove.

U najavljenim investicijama imaju veliku potporu Županije, koja ulaganjem u obrazovanje želi svim učenicama i učenicima osigurati uvjete rada koje zaslužuju, kako bi mogli razvijati svoje znanje i sposobnosti, a upravo su svoj glazbeni talent i vještinu na svečanosti povodom prvog dana nastave i završetka radova predstavile učenice Osnovne škole Nedelišće Tara Vidović i Magdalena Dobranić u pratnji prof. Zvonimira Hajdarovića. (tekst i foto Međimurska županija)

Povratak na naslovnicu…