Mažoretkinje Nedelišća su prošli tjedan po jubilarni deseti put organizirale svoj najpoznatiji ljetni projekt 10. Mažoret kamp Nedelišće 2022.

Preko 100 sudionica, malih i velikih, početnica i iskusnih mažoretkinja, uživalo je u 5 dana mažoret kampa koji je održan uz potporu Općine Nedelišće i Međimurske županije.

Mažoret kamp Nedelišće 2022. se održavao od 22. do 26. kolovoza 2022. godine, a sudjelovalo je preko 100 djevojčica s područja Općine Nedelišće, ali i drugih dijelova Međimurja. Kamp se pet dana zaredom održavao na vanjskim prostorima MESAP-a u Nedelišću kojem zahvaljuju na dugogodišnjoj suradnji.

Sudionice mažoret kampa uglavnom su bile postojeće članice Udruge, no sudjelovale su i početnice koje su htjele postati mažoretkinje na tjedan dana. Sve su polaznice prvi dan kampa dobile prepoznatljive plave majice te su ovisno o dobi bile podijeljene u šest grupa, od kojih su dvije bile početničke grupe, a četiri grupe sastavljene od postojećih mažoretkinja. Za organizaciju i provedbu kampa bila je zadužena „ekipa u bijelom“, odnosno trenerice i vodstvo udruge te iskusne mažoretkinje seniorskog sastava koje su se brinule da sve funkcionira kako treba.

U pet dana trajanja mažoret kampa polaznice su zavirile u mažoret svijet, naučile su kako vrtjeti štap, usavršile su i nadogradile svoje postojeće vještine te se dobro zabavile uz puno plesa, timskih igara i dječjih osmijeha.

Kako bi djevojčice prezentirale naučeno, posljednji dan kampa održan je kratki program za užu obitelj u kojem su se sve grupe predstavile svojom koreografijom. Na kraju programa svaka je polaznica dobila fotografiju i diplomu za uspješan završetak kampa, a dodijeljene su i prigodne statue djevojkama koje su sudjelovale na kampu svih 10 godina, njih čak 13!

Mažoretkinje su ponosne što su uspjele zadržati kontinuitet baš svake godine, od daleke 2013. godine do danas, a kroz kamp je ovih godina prošlo više od 1000 sudionica od kojih su se mnoge odlučile zadržati u mažoretkinjama te obući zelenu odoru nakon kampa.

Nakon mažoret kampa Mažoretkinje Nedelišća planiraju još nekoliko jesenskih nastupa, a potom kreću u novu sezonu pa ovim putem pozivaju sve zainteresirane djevojčice i djevojke starosti od 4 godine na dalje da se pridruže njihovoj zelenoj obitelji i svojim osmijehom predstavljaju Općinu Nedelišće i Međimurje. Upisi za nove članice Mažoretkinja Nedelišća traju do kraja rujna, a svi zainteresirani za upis mogu se javiti na e-mail [email protected], kontakte 098/9323599 (Vedrana), 099/5743527 (Ivana) ili u inbox Facebook profila Mažoretkinje Nedelišća. (vr)

Povratak na naslovnicu…