U Đakovu je održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama. Na prvenstvu su se zlatnom medaljom okitili kadeti Karate kluba Globus koji su do naslov prvaka Hrvatske došli izrazito uvjerljivo i nadmoćno. Oni su sve svoje mečeve pobijedili sa maksimalnim rezultatom (2:0 protiv Ipona iz Zagreba, 2:0 protiv Kastava iz Rijeke i 2:0 Protiv Krka)! Za ekipu su nastupili Sven Strahija, Ervin Šoltić i Matej Suhina.

Kadetkinje Karate kluba Globus su osvojile 3.mjesto. One su nakon slobodnog prvog kola pobijedile Ipon, a u polufinalu tijesno gube od ekipe Championa. U borbi za broncu pobijeđuju Breganu. Za ekipu su nastupile Aida Trstenjak, Laura Strahija i Paulina Magdalenić.

Mlađi kadeti u sastavu Ervin Šoltić, Matej Suhina i David Bermanec nakon dvije odlične pobjede i izborenog polufinala nažalost posustaju i osvajaju peto mjesto.

Juniorke u sastavu Leona Gulija, Mia Zetica i Ema Marčec tijesno gube prvi meč kroz dodatnu borbu kapetana, te ostaju bez prilike za borbu za medalje.

Nakon Svjetske lige u Veneciji naše mlade karatiste desetkovala je bolest, te su nažalost neki članovi ekipa morali ostati doma, a drugi su nastupali još nepotpuno oporavljeni. Samim time ostvareni rezultati dodatno dobivaju na važnosti.

Natjecatelje su vodili treneri Dejan Slukić i Filip Novak.

Povratak na naslovnicu…