Na svjetskoj karate ligi u Fujairahu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 22. do 24.02. nastupilo je preko 2000 natjecatelja iz 78 država. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupili su i članovi KK Globus Čakovec – Mala Subotica.

David Bermanec U14 +55kg

David prvo kolo otvara meč pobjedom protiv predstavnika Irana, pa nastavlja pobjednički niz pobjedama protiv predstavnika Nizozemske, Qatra i Egipta i ulazi u finale.
Ovo je bilo njegovo prvo finale svjetske lige i malo pod pritiskom gubi u finalnom meču jakog turnira protiv predstavnika Jordana te osvaja odlično drugo mjesto isrebrnu medalju.

Aida Trstenjak kadetkinja -47kg.

Odličan nastup Aide u vrlo teškoj konkurenciji kadetkinja -47kg na Svjetskoj ligi u Fujairahu, gdje je potvrdila svoju kvalitetu i ukupnim skorom od 24:4 u bodovima. Pobjeđuje predstavnice Saudijske Arabije i tri predstavnice Egipta. Nažalost protiv četvrte Egipćanke u polufinalu više nam nisu dali, suci nisu htjeli suditi nikome poene pa je finalistica odabrana lutrijom sudačkog preglasavanja. U meču za broncu Aida sigurno pobjeđuje protivnicu iz Azerbeđana i osvaja medalju kao jedina Europska predstavnica na postolju.

Sven Strahija juniori -76kg

Sven pobjeđuje predstavnike Turske i SAD-a . U trećem kolu gubi od predstavnika Azerbajdžana i ostaje bez repasaža, i borbe za medalju.

Šoltić Ervin kadeti +70 kg

Ervin odlične otvara natjecanje sa pobjedom 5:1 protiv predstavnika Azerbeđana. U drugom kolu protiv Saudijske Arabije čudnim sučevim odlukama gubi rezlutatom 1:0 pa Ervin završava svoj nastup.

Na turniru su nastupili još Petar Slukić, Leona Gulia, Laura Strahija i Nikola Topličanec, ali su nažalost zaustavljeni u kvalifikacijama.

Natjecatelje je vodio trener Dejan Slukić

“Hvala na podršci svim sponzorima i donatorima” – poručuju iz karate kluba Globus.

Povratak na naslovnicu…