Danas je načelnik Nikola Novak prisustvovao svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora za novu fazu projekta „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ koja uskoro kreće u provedbu u Općini Nedelišće. Ugovore su korisnicima uručili predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, potpredsjednica hrvatske Vlade Anja Šimpraga, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Odlukom o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za projekat ZAjedno ŽElimo LIjepu starost, Zaželi – prevencija institucionalizacije, Općini Nedelišće odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od čak 1.485.000,00€.

“Sretni smo jer će 30 osoba s našeg i okolnog područja biti zaposleno na 33 mjeseca, a minimalno 180 korisnika sa područja općine će imati prijeko potrebnu pomoć u kući uz mjesečne pakete higijenskih potrepština.

Nakon dvije završene faze projekta, konačno smo se dočekali nastavka najpopularnijeg europskog projekta u našoj zemlji kojem su ciljevi s jedne strane smanjiti nezaposlenost, a s druge strane doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva. Ovaj će put 30 nezaposlenih osoba dobiti priliku za rad, potaknut će se socijalnu uključenost i povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba” – poručuju iz Općine Nedelišće.

Osobe koje će kroz program biti zaposlene korisnicima će, kao i u ranijim fazama ovog projekta, pružati pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, održavanju higijene, u dostavi lijekova, plaćanju računa, upotpunjavanju slobodnog vremena i sl. Povratne informacije korisnika za ovakvu vrstu skrbi izuzetno su dobre, a starije osobe često su puta isticale da im, osim fizičke pomoći osoba koje o njima skrbe, puno znače i razgovor te lijepa i topla riječ koju od njih dobiju.

Projekt je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda plus. (on)

Povratak na naslovnicu…